dijous, 29 d’agost del 2013

Spigolo Piáz a les Vajolet.


 
 -Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Hem d'anar al refugi-restaurant Gardeccia. Quan fagi la piada del Catinaccio ho explico.
-Aproximació: Tot senyalitzat amb cartells: Gardeccia-Refugi Vajolet/Preuss-Refugi Alberto I. Un cop al refugi la via és perfectament visible. En cinc minuts estem a peu de via, grimpadeta de III per arribar a R0 on hi ha dos químics,com a totes les reunions de la via.
-Material: Joc de tascons.



-Via: A mi m'ha agradat a la col.lega no gaire, sobretot perquè està molt sobada. El segon llarg de la via te bon ambient i després s'escalen alguns trams de díedre molt guapos encara que curts. És una via molt freqüentada, de totes maneres a la mateixa paret hi tenim altres vies per fer mentre la via es buida. La segona tirada de IV+ és obligada. Anàvem fent totes les reunions per fer tirades curtes ja que feia fred, si es va per feina m'imagino que podem anar fent les reunions de dos en dos.
Si només fem aquesta via a les Agulles de Vajolet haurem caminat més que escalat, per aixó pot ser interessant combinar-la amb altres vies de les Agulles. La baixada de la via, almenys per on l'hem feta nosaltres ens ha deixat a l'inici de la combinació Preuss-Delago-Piáz. Altres vies que em sonen a les Vajolet són el Díedre Fehrmann i la Directa Steger. Una altra és fer una via al Catinaccio i de baixada parar a dormir al refugi per fer una via l'endemà a les Vajolet i poder agafar el minibus que baixa del Gardeccia amb la calma.

 

 

-Descens: Del final de la via crestejar a la dreta fins a una instal.lació de ràpel de la que tirem un ràpel de 50 metres  fins a la bretxa amb la següent agulla on hi ha un clau cimentat del que hem tirat un altre ràpel de 50 metres a dins de la canal fins a un altre clau cimentat del que hem tirat un darrer ràpel de 50 metres fins a la feixa de peu de paret. Tots aquests ràpels de 50 diria que són fraccionables i es deuen poder amb una sola corda. El ràpel que hem fet a la bretxa el podiem fer també des d'una instal.lació de dos parabolts que hi ha a l'altre cantó de la bretxa amb dos parabolts.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada