dimecres, 27 d’agost del 2014

Pilier de Choranche a Presles.

Bons díedres!!!!!.

-Cordada: Dani, Pablo i Busquets.
-Accés:  Si venim des de Catalunya hem de sortir de l'Autopista a St. Marcelin. Aquí anem en direcció de Pont en Royans, indicat. Un cop a Pont en Royans creuem el poble, passem un pont i enganxem una carretera a l'esquerra amb un cartell que porta al poble de Presles. Seguint sempre la carretera principal passem per sota les parets, per sota la paret de Nugues ( esquerra ) i després per un túnel. Just passat el túnel arribem a un coll que dona pas a un gran plató al final del qual hi ha el poble de Presles. Si anem a fer les vies del centre de la paret aparcarem aquí. Per anar a fer aquesta via hem de seguir per la carrtera en dirección a Presles i agafar el primer trencant a la dreta, una carretera amb un cartell que porta als masos de Le Charmeil i que diría que està indicada.

Ambient a la tirada d'artifo.

-Aproximació: Hem accedit a la paret per dalt i hem baixat a la base per la Rampe de la Choranche. Ens hem perdut i per tant no puc explicar massa...Diria que des de els masos de Le Charmeil anem seguint per una pista-camí en direcció a la paret, després d'una estació metereológica o algo semblant hem baixat a la dreta seguint uns cartells de vies, diría que aquí la hem cagat i havíem d'haver seguit la carena fins a un coll on cal baixar a la dreta per una canal-tartera fins a l'entrada de la Rampa de la Choranche que està equipada amb cables. Al final de la rampa anar cap a l'esquerra de la paret, sentit invers al que hem aproximat i enganxar una feixa després d'una zona amb un gran desplom. A la R0 hi ha un bolt.

Més ambient als flanquejos.

-Orientació: Diria que Sud Oest, si algú ho sap segur...
-Ressenya: Aquesta del llibre ens va anar molt bé, com que està esgotat l'escanejo:

No hem trobat la R1.
-Material: Nosaltres vàrem fer servir un estrep, algún tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3. El del 4 no el dúiem però pot anar bé a la tercera tirada. A l'inci del llarg d'A1 ( en realitat és Ae ) hi ha pasos de V+/6a per trincar la primera xapa i per anar d'aquesta a la segona on es veien clavaderos ( pitons útils ? ).

Curt tram de xemeneia.

-Via: A nosaltres ens ha agradat molt, és una bona via de fissures i díedres de totes les mides, amb algún tram puntual de placa i una tirada d'Ae. Te ambient, és sostinguda i amb molt bona roca, no està pulida. Hem fet una primera tirada ben llarga fins a sobre de la xemeneia, al tercer llarg hem sortit abans de que s'acabés la xemeneia i hi havia un flanqueig força obligat de 6a, un cop a la reunió hem vist un espit i un cordino al final del díedre...potser lo seu és acabar de fer el díedre. No hem fet la reunió opcional de sobre del flanqueig en canvi si que hem fet la de sobre del 6c.
A la guia la comparen amb dificultat amb la Demande del Verdón, al cap d'uns dies vàrem fer aquesta clàssica del Verdón i ens va semblar força més difícil que el Pilier de la Choranche.

Inici de la darrera tirada.

-Dificultat obligada: 6a/+ i A1e.
-Descens: Del final de la via seguir uns passamans que ens deixen en un sector esportiu, seguir per la base d'aquest sector cap a l'esquerra fins a sortir a la carena de l'aproximació.



L'Equipo A, falta l'Anibal que feia la foto!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada