dilluns, 10 d’agost del 2015

Sector el Xinxe, paret dels desploms de Llevant.L'Escala.




Després de fer la CER l'Escala i l'obligat dinar a Cala Montgó ens acosten a descubrir aquest sector. L'accés/aproximació molt ben explicat amb mapa i tot al blog del nenivan: " cal aparcar el vehicle a les immediacions de la cruïlla dels carrers Punta Montgó i Illa Mateua de l’urbanització de Cala Montgó. En aquesta cruïlla hi ha un ampli solar sense edificar no accesible amb cotxe que porta a l’evident mirador que domina tota aquesta zona de la costa. El sector es troba just a la dreta (mirant al mar) del mirador. Cal desgrimpar uns ressalts de roca fins a situar-nos en l’amplia repissa dues repisses nosaltres hem rapel des de la de sota que domina la vertical de les vies, on trobarem una reunió muntada sobre dos ferms ponts de roca sense equipar  i que ens permetrà baixar a peu de via mitjançant un ràpel de 20 metres. Accés immediat. "

L'Orientació concreta del sector no la se, m'imagino que Est. Nosaltres hi vàrem anar a les quatre i feia pinta de portar estona a l'ombra. Si algú sap l'hora concreta en que deixa d'estar al sol molaria saber-ho.

Les vies són xules, compte amb la roca que les vies són relativament noves. Mola portar alguna vaga per xapar els rings ja que en alguns d'ells els mosquetons fan certa palanca. En alguns químics hi ha molta ressina sortint i costa xapar-los, suposo que amb el temps anirà saltant.



1. Senglars abatuts i gossos esparracats.6b+: Primera assegurança un pèl alta, compte. Diria que vàrem fer la reunió en els ponts de roca per on havíem rapelat.
2. Blau d'Arianna. 6a: Mateixa reunió que l'anterior. Potser és la que te els químics més a prop, bona opció de sortida.
3. Suquerracristos.6a+: La roca una miqueta més sorrenca que a les altres. Reunió de dos químics.
4. Pescallunes.V+: Pas de bloc a l'entrada i després fàcil. Reunió sobre un sol químic, alguna ànima caritativa ha deixat dos cintes exprés per poder desmuntar sense que la corda vagi al mar.

1 comentari: