divendres, 7 d’octubre del 2016

Hèrnia Discal a la Falconera.



 Una altre de les clàssiques de la Falconera.Traçat lógic,roca sanejada i escalada de placa amb trams de diedre que la fan força variada. A nosaltres ens ha agradat més que l'Estenalles perque te més lliure, a l'altre s'ens ha fet una mica pessat tant d'Ae. Escalada prohibida del Gener al Juliol,ambdós inclosos.
Accés: Coll d'Estenalles, aparcament amb cartell.


Aproximació:  Seguim un corriol en direcció Nord,primer per la carena i despres per dins el bosc,arribem a un coll.En aquest punt cal baixar per una ample canal arbrada a ma dreta( rètol restriccions). A mitja canal la deixem per anar a l'esquerra i baixar per una nova canal.Al final d'aquesta segona canal cal desgrimpar un parell de trams rocosos,el darrer te una corda fixe. Fet aixó anem cap a la dreta de la paret, la via comença en un petit pedestal herbós a uns cinquanta metres de l'evident xemeneia de la TIM.


Material: Nosaltres només hem fet servir cintes exprés. Poden anar bé els friends mitjans/petits per el tram de díedre del primer llarg.
Orientació: Est, a les quatre de la tarda ja estava a l'ombra.
Descens: Acabada la via anem cap a l'esquerra i retrobem el camí de l'aproximació. 
Restriccions: Prohibida l'escalada de Gener a Juliol ambdos inclosos.
Ressenyes: Escalatroncs i Sanllors.com. Merçi!!!!

2 comentaris:

  1. Una via molt lògica i con dieu amb molt de lliure, que ja és difícil aquí ! a la darrera ressenya, l'antiga veureu que l'última tirada sortia per la dreta en un tram de tercer, anys mes tard, el Cuc, un dels aperturistes hi va tornar amb el Xavi Grané i van obrir la sortida directa. Vaig tenir el goig de repetir-la amb el Cuc Jordi Carreras.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume!,molt interessant aixó que expliques.Tu que ets un local potser ens podries fer alguna recomanació de vies...
    Hi hem fet la Estenalles,Rapsodia,Que faltava i Tim..Ah! I la Clerck Onze hores!
    Quines recomanes x Sanllors??

    ResponElimina