dimecres, 21 de novembre del 2018

Via GEM als Plecs de la Vinya Nova.






Bonica combinació de plaques i fissures,amb un rocam excel.lent i força ferro.
Orientació: Sudest,nosaltres hi vàrem anar a quarts de cinc i començava a tenir ombra.
-Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.
-Aproximació: Pugem per la pista forestal fins que trobem un camí a mà dreta (marques blanques). El camí ens baixa al torrent del Pont, el seguim de pujada i de seguida trobem unes fites que ens indiquen que cal deixar torrent i pujar al vessant de la dreta.Situats a l'alçada de la paret girarem a l'esquerra seguint el Torrent dels Pollegons,el qual el remonterem durant gairebé 100 metres fins que localitzem el peu de via.Aquest es troba entre la Dias de Fúria i la Urquiza Olmo. Primer bolt sobre petit pedestal amb alzineta una mica alt.
-Material: Els escaladors amb un mínim de bagatge pasaran amb 15/18 cintes exprés.Nosaltres que no som gens atrevits hem disparat algún friend,no recordo el número.També ens ha anat bé encintar un pont de roca previ al primer bolt.


Prohibicions: De l'1 de Gener al 31 de Juny.
Descens: Des del final de la via carenem a la dreta uns 5' fins a un coll on hi acaba la via Urquiza Olmo per la qual rapelem en tres ràpels: 40, 50 i 60.Si volguessim fer aquest darrer a 50 crec que caldria deixar material en unes bones alzines o bé desgrimpar ( III ?).De fet fent-lo a 60 també és necessari desgrimpar un parell de metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada