dilluns, 15 de febrer del 2021

L'ombra del vent al Serrat d'en Muntaner.

 


Bona proposta esportiva,del mateix estil que les altres vies de la cara oest del Serrat d'en Muntaner.En aquest cas a la segona tirada topem amb un mur que si l'escalem en lliure és clarament més difícil que la resta de l'itinerari.Via ben variada que combina plaques i fissures,hem enllaçat la tercera i quarta tirada.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova. 

Aproximació:Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de baix,superat la base del qual ens situem sota la cara oest del Serrat. L'iniçi de la via queda a uns 20 metres de l'inici d'aquesta cara,parbolts visibles.A la següent foto es veu la primera tirada:

Primer llarg


Horaris: Aproximació 20',via i ràpel 2.5 hores i retorn a l'aparcament 15'.

Orientació: Oest,nosaltres hi hem anat sobre les 4 i hem tingut sol fins la posta.




Grau obligat: Segons la ressenya 6a+,suposo que a la segona tirada.Jo aquest llarg l'he fet de segón i no m'hi he fixat massa,de cavall estant diria que amb 6a es trampeja.En tot cas és un llarg equipat amb parabolts on si duem una tramposa prou llarga podrem passar amb Ae.

Material: Una dotzena de cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot de l'1,per si volem rematar les fissures del Ll3 i Ll4 així com pel darrer llarg que resta desequipat.Recanvis pels ràpels.

Descens: Nosaltres hem baixat amb dos ràpels ( 50 i 30 ) per la veïna Los Lunes al sol.Escalat el darrer llarg de la via crestejar breumemt i desgrimpar ( IV+) fins a una marcada bretxa on localitzem la instal.lació del primer ràpel ( 2 bolts amb una anella i cordino ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada