dilluns, 19 de febrer del 2024

Aresta del Violí a la Miranda de Sant Benet.


Molt guapa via en el seu grau, amb una pedra de primera divisió i un traçat súper xulo. Fins l'any 2013 es trobava equipada amb parabolts i és considerava una escalada de plaer en tota regla. Al dos mil tretze a algú se l'hi va encendre la llumeta i va retirar la majoria de les expansions deixant només les que apareixen a la ressenya de sota de manera que ara ha quedat un itinerari on fer treballar els catxarros...i els nervis.El pitó que marca a la primera tirada no el som vist, semblava que amb una mica d'ensamble es podien enllaçar les dues primeres tirades. 
 


Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
Aproximació: Del Monestir prendre les escales dels pobres, al Pla de Sta. Anna el trencant de la dreta en direcció a la Panxa del Bisbe. Uns seixanta metres d'arribar a la cara est de la Panxa del Bisbe cal buscar una traça a ma dreta que va a Sant Benet i que passa pel peu de via. La via es veu des del camí principal i a l'inici es veu la linea de bolts de la Stradivarius.
Horaris: Aproximació 45',via i rapelar 1'5 hores. Retorn al Monestir 40'.
Material: Unes vuit cintes exprés, els Aliens del blau al vermell, el Camalot de l'1 i bagues per merlets.
Grau obligat: V+/A0,trams de IV/V que nosaltres no hem sabut protegir.
Orientació: Segons la ressenya és Nordest peró a quarts de tres encara tenia sol.
Descens: Suposo que el més habitual és baixar caminant,si algú ho pot explicar s'agraeix!. Nosaltres anàvem a tall de boig i hem rapelat per la mateixa via: R3-R2 (30) i R2-terra (55). Per fer-ho hem abandonat cordinos a les reunions ja que no n'hi havien.
Ressenya: Lanochedelloro.com. Mil gràcies!

4 comentaris:

  1. Ostres fa molts anys que vaig fer la via, no recordo baixar rapelant, però no me'n recordo gens. I tampoc tinc present d'utilizar flotants

    ResponElimina
  2. Bona via, la vaig fer abans de la "restauració" i ja hi havia molt d'aire !!! la part final tenis molt poques assegurances, segur que ja havien passat les rates.

    ResponElimina
  3. Es baixa carenejant a l'esquerra cap a la Panxa del Bisbe i agafant una mena de canal amb aguna placa. S'intueix força bé

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a tothom per les aportacions!.

    ResponElimina