divendres, 17 d’abril del 2015

Directa Rusa al Roque de Enmedio.


-Orientació: Oest, a l'ombra fins cap allà les dotze.
-Accés: A la carretera que va Taganana, cal aparcar al revolt que mostra la foto.
Fotografies molt útils extretes del blog Anuestraputabola. Merçi!!!!!


-Aproximació: Seguim la carena tal i com mostra la fotografia,hi ha un bon camí. Un cop al coll que hi ha entre el Roque Denmedio i el Roque de las Animas no hem sabut trobar el camí que flanqueja sota la paret i com sempre ens hem embardissat de valent. Hem anat passant com hem pogut, buscant el terreny més net aprofitant els sobres de les feixes, fins a un coll i d'aquí més embardissada fins al peu de via. L'inici de la via està just a l'alçada d'un gran arbre ( bruc ? ) i es veuen les xapes que són bolts rovellats. A la dreta hi te una altre via, també amb bolts rovellats.
-Material: Unes dotze cintes exprés, em va semblar molt difícil afegir alguna peça.


-Via: Molt guapa via de placa i més placa, la majoria de presses són plans i l'escalada és més atlètica que fina. En algún punt costa veure els parabolts per que están rovellats i es camuflen amb el color de la roca, a part d'estar colocats en mal angle per veure'ls des de baix. Tot i que la via està oberta per baix si en algún punt dubteu per que no veieu la xapa penseu que és recte, que la via no fa cap flanqueig fins al final del tercer llarg. A més si surts un pam de la via ja es veu més brut. Les reunions están requipades i els bolts están menys rovellats. Tot i que les roles no están equipades per rapelar fins a R3 la via va prou recte com per poder rapelar abandonant material.


 La roca m'imagino que és boníssima però nosaltres com que no coneixem aquest tipus de roca no ens en refiem. Com a la via Eva al Roque de las Ánimas el paisatge espectacular, la zona d'Anaga és la que més ens va agradar de la illa.
-Dificultat obligada: V/A0.


-Descens: Teóricament fácil i fressat... per variar ens vàrem embardissar. De la darrera reunió acabar de pujar a la carena i seguir-la a l'esquerra fins al cim. Hem esquivat un ressalt abans del cim per la dreta ( vessant on hem aparcat ). Un cop al cim seguim la carena que portem fins a un coll on girem a la dreta i retrobem la traça de l'aproximació. Just passat el cim hi ha unes lloses per on sembla que baixariem rapidament a la carena de l'aproximació, vist des de baix sembla que no és així.

3 comentaris:

  1. Hola, gracias por utilizar nuestras fotos de aproximación y croquis.
    Se debe reflejar la fuente.
    ANPB.

    ResponElimina
  2. http://anuestraputabolacroquis.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. Hola!.
    Gracias a ti por hacerlos!.
    Quizá enlacé tu blog en un sitio poco visible de la entrada,al final del apartado de "Accés".
    Prefieres que lo ponga en otro apartado?
    Salud y 7 estrellas!!!

    ResponElimina