dilluns, 5 d’octubre del 2015

Le Lezard a la Dent d'Orlú.




Una més de la Dent!: llarga, de bon granit, rapelable i amb parabolts. Malgrat ser una via eminenment plaquera els passatges són força variats, trobarem algun tram herbós. Diria que la via fou oberta per baix i posteriorment se l'hi varen afegir alguns bolts per homogeneitzar-la amb les seves veïnens de la cara Sud Est.


-Accés: Si entrem a Acs venint del sud just creuar el pont que hi ha a l'entrada del poble hem d'agafar una carretera a la dreta que puja cap a la Reserva d'Orlú i el poble d'Orlú ( cartell ). Seguim aquesta carretera i creuem dos pobles ( font ), al terçer poble la carretera està indicada com a direcció prohibida i girem a l'esquerra. La carretera acaba morint en un gran aparcament amb lavabos i un porxo. El nostre aparcament queda un quilómetre abans que aquest a l'alçada d'un pont.


-Aproximació: Com que ens hem perdut potser no som els més indicats per explicar-la...crec que a l'alçada de l'aparcament petit cal prendre un camí senyalitzat amb punt vermells que ens portarà a la base de la cara S.E. on hi ha la via. Nosaltres hem agafat un camí que també està senyalitzat amb punts vermells i que neix més amunt de la carretera. Crec que és el camí que va al refugi de Braseil (?) i que hauriem d'agafar per baixar del cim a l'aparcament de la cara S.E. En tot cas, si agafeu un camí amb marques vermelles i veieu que us aneu allunyant de la Dent, reculeu a la carretera i baixeu per la carrtera per agafar el següent camí de marques vermelles.
La via està situada bastant a la dreta de la paret, a la part amb més arbres que l'hi fan ombra i te el nom a l'iniçi.



-Orientació: Sud Est, sol fins les 4. El dia abans havia plogut fort, vàrem començar la via cap a quarts d'una i estava tota eixuta.
-Material: Segons la ressenya tres friends petits/mitjans optatius. Nosaltres hem fet servir un joc de friends entre l'Alien blau i el Camalot de l'1. Si volem trampejar el tram de 6a+ ens anairà de conya un estrep i un tascó petit/mitjà.
-Dificultat obligada: V+/6a i A1. En alguns trams les xapes van per llocs més complicats i es pot arribar a les reunions fent volta per llocs més senzills.



-Descens: La via no acaba al cim, algú sap alguna combinació per allargar-la?. Nosaltres hem rapelat amb doble corda de 60, veure els ràpels a la ressenya d'en Parce.  L'arbre del cim està viu i hi ha un parell de cordinos nous, mola portar recanvis per si de cas.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada