divendres, 5 de maig del 2017

Via Morten a Ayacata.



Pel que vàrem veure a les ressenyes és una de les vies més assequibles de la paret.Nosaltres hi vàrem anar amb la mosca a darrera de l'orella pensant que podia ser herbosa i amb mala roca.Al final ni una cosa ni una altre: bonica via de díedres,només un tram herbós a L2,homogènia,sostinguda i amb bona roca...llàstima que sigui tant curta!.
Lo de la roca es veu molt sanejada de repeticions,encara que al principi costa una mica confiar-hi.

Accés: Municipi d'Ayacata.Molt petit,crec que només hi ha el bar Casa Melo on tenen les ressenyes,no hi ha ni font ni botiga.El bar tanca a les 6 de la tarda. Nosaltres hem arribat a Ayacata des de le Roque Nublo(dalt),a la sortida del poble localitzem la paret de la Libreria i just després ve el Frontón.Hi ha un aparcament per 3 cotxes a sota de cada paret.
Aproximació: Des de l'aparcament la via es veu perfectament a l'esquerra de l'evident esperó amb un pi de la Baileys.Des de l'aparcament surten dos camins en direcció a la paret,el bo crec que és el de la dreta,el de més cap a Ayacata.El camí està molt fressat i en poc més de 15' ens deixa a peu de paret.La via comença uns cinc metres a l'esquerrade l'esperó de la Bayleis,parabolts visibles.


Orientació: Sud Oest.
Material: Nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4.El del 4 l'hem possat a la primera meitat de l'últim llarg,queda ben obert i no se si val molt la pena posar-lo,suposo que per anar bé serien un 5/6. El díedew del penúltim llarg és especial.dnt sostingut,tota l'estona et pots anar protegint o sigui que si portes repeticions(1/2,?) segurament les gastaras.
Grau obligat: A nosaltres tots els llargs ens han semblat de V+,suposo que portant molt de ferro es fa en A1 però a al primer llarg hi ha algún tram de placa que potser és més difícil de trampejar
Al darrer llarg hi falten els parabolts...te pinta a via on l'equipament fix va desapareixent/apareixent.  compte, segurament el bar podem trobar un llibre de piades amb informació al respecte.
Descens: Crec que el més fàcil/ràpid es rapelar per una linea que hi ha a la dreta. Nosaltres no ho sabiem i vàrem baixar caminant cap a la dreta. Seguint la carena,hem trobat fites i alguna marca groga. Anirem a sortir a l'aparcament que hi ha a sota la paret de la Libreria.

2 comentaris:

  1. Si!,a la illa de Gran Canaria.Si hi aneu aquí el blog hi trobareu info d'aquesta i alguna més a part d'esportiva.
    Salut i volcans!!!.

    ResponElimina