divendres, 29 de març del 2019

Via Regular al Tossal del Balinyó.


Típic recorregut del sector amb barreja de bones tirades d'slabs i feixes,algún díedre i muret més dret puntuals.Al final potser un cop possat a la via fas els mateixos metres caminant que escalant.


 Accés:Des de Coll de Nargó agafem la c-14 cap al nord i al cap d'un moment trenquem a la dreta per un pont direcció Perles, i tornem a trencar direcció Canelles.Hem de deixar el cotxe en un petit parking davant de la paret i abans del poble. 
Aproximació: Baixem al mas que hi ha sota nostre i agafem un camí fitat que ens porta cap a la paret. La via es trova sense problemes amb la foto de la ressenya.La primera tirada escala un díedre lateral d'esquerra a dreta equipat amb parabolts.




Orientació: Sud.
Material: El més normal és passar amb un grapat de cintes,jo vaig possar un Alien blau en un tram assegurat amb dos tascons i si tornés a fer la via m'enduria tots els Aliens.Navalla i cordinos per canviar algún pont de roca.
Grau obligat: La meva opinió,que vaig fer totes les tirades que passaven de IV de segón,és que és 6a/A0 encara que la majoria de gent diu que es passa amb V+.



Horari: Aproximació 30',via 4 hores i baixada 1 hora.
Ressenyes: Escalatroncs i Silenciomineral.Gràcies!!


Descens:des del final de la via hem de grimpar fins al cim, baixem fins al coll de la dreta (no hem de baixar per aquest!) i seguint les fites pugem un xic per arribar a una tartera per la que baixem.Al principi baixem per la tartera i després anirem trobant passamans que ens durant fins al peu de la paret i d'aqu´´i tornem cap al cotxe. Més o menys una horeta de descens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada