dimecres, 10 d’abril del 2019

Integral dels Missaires al Torrent Misser.


Escalada d'aventura i descoberta en un racó relativament tranquil malgrat trobar-se just darrera de la freqüentada cara est de la Pastereta.M'ha semblat una bona combinació de plaques i díedres,amb una primera tirada de traca i mocador.Es tracta d'una via de ressalts però amb prou ambient.La roca demana ser curosos en alguns trams fàcils i hi ha algún passatge herbos,via poc reperida.
R1 a montar amb friends,sembla ser que de la mida del 0.5 o del 2,reforçable amb una sabina del segón llarg.
R4 molt incómode i en un arbre que no dona massa seguretat,darrera de l'arbre hi ha fissura per reforçar-lo.
Hem enllaçat la tercera i la quarta tirada.
Hem desgrimpat tots els ràpels,en cas de volguer-los fer tingueu en compte que les sabines per fer-ho no estan llaçades.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix.Superat aquest punt arribem a una carena rocosa,després d'avançar uns metres per aquest cordal cal deixar el corriol de les marques blaves per agafar una traça fitada a la dreta.Més endavant aquesta traça es bifurca i convé seguir el braç dret.
Just a l'alçada de l'inici de la corda fixe que permet accedir a la cara est de la Pastereta cal deixar el camí i flanquejar a la dreta,rastres de pas.En arribar a la carena cal trencar a la dreta i a través de grades baixem fins al Torrent Misser.Remontem el torrent i just passada una corda fixe pujem una sèrie de ressalts a l'esquerra en direcció una evident cornissa sota d'un sostre.En aquesta repissa hi la R0 ( pont de roca,hi entra un Camalot del 4 ).
Hi ha un tram de II per arribar a R0 ( diedre tombat ) que és millor fer-lo encordat.

Material: 16 cintes millor llargues,doble corda i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4 repetint del 0.5 al 4.Les repeticions són per la primera tirada,suposo que és factible fer-la amb menys ferralla però a mi m'hagués anat bé algún friend més entre l'1 i el 3.Estrep útil si no escalem la primera tirada en lliure.
Horaris: Aproximació 1 hora,via 4 hores i retorn 1 hora 15'.
Descens: Del final de la via cal anar a buscar la carena grimpant alguns ressalts.Un cop a la carena la seguim a la dreta fins que desemboquem a un bon camí.Aquest camí es troba senyalitzat amb marques grogues i és el que remonta/devalla tot el Clot de la Mónica.El seguirem a l'esquerra de retorn a la Vinya Nova.

3 comentaris:

  1. Quin és el torrent mitger?

    De fet la via es diu integral dels missaires, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. torren misser no em sona, mitger si...pero dec estar confós.

      Elimina