dilluns, 23 de desembre del 2019

Via de l'Adrià al Gorro Frigi.



Doncs una altre clàssica dels Gorros!.Un primer llarg més tombat ens mena al típic patatal de la zona.Alguns la recomanen com a via d'iniciació degut a la quantitat de bolts existents,a mi no m'ha pas semblat una via massa expossada però si busquem un itinerari sobreequipat en podem trobar amb més ferro.A nosaltres no ens ha pas semblat sobada.Bon ambient i mantinguda.Possibilitat d'enllaçar tirades.


Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel camí de sota i quan sortim al camí transversal (St. Joan - St. Jeroni) seguir-lo a la dreta,fins que quedem a la base del Gorro Frigi. La via te l'inici en un esperó tombat entre dos díedres.A la dreta de la creu,parabolt visible a uns deu metres del terra.


Material: L'habitual és utilitzar 10 cintes exprés.Els fans de cosir podran afegir-hi algunes vagues merleteres i un joc de friends de l'Alien blau al Camalot 0.75.
Horaris: Aproximació des del Monestir 40',via 1 hora 30' i del cim al Monestir 1 hora 30'.
Grau obligat: V/A0.


Orientació: Sol al matí.
Descens: Un cop a la creu del cim on fem la darrera reunió hem de desgrimpar cap a la nostra esquerra en direcció a una sabina per on surt la Normal. En aquest punt localitzem la primera instal·lació de ràpel. Fem un primer ràpel d'uns 30 metres i un segon d'uns 45 metres que és fraccionable. Els ràpels ens deixen directament a la canal de la Normal. Un cop aquí baixem per la canal (desgrimpada amb corda fixa,pot no ser-hi) uns metres fins al camí transversal..


1 comentari: