dilluns, 25 d’octubre del 2021

Alpinisme de Secà al Sócol del Montroig.

 


Bons díedres i alguna placa ben parida pagant l'habitual peatge del Sòcol en forma de relleigos i herbes diverses. A mi personalment és de les que m'ha agradat més del Socol.Hem intentat enllaçar la segona i tercera tirada però ens hem confós i hem improvitzat una reunió cap al final de la tercera tirada.



Accés: Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i trobem dues esplanades a ma dreta on aparcar.
Aproximació:  Amb la fotografia la via es veu perfectament des de l'aparcament.Seguim per la carretera en direcció a Tremp i la creuem. A l'alçada d'un petit torrent pujem pel vessant,seguint una traça prou fressada amb alguna fita que ens durà a peu de via que previament haurem localitzat des de la carretera amb la foto de la ressenya. Crec recordar que hi havia una sageta picada a l'inici. La fotografia de dalt és del company començant la via.

Horari: Aproximació 10 minuts,via 3 hores i descens al cotxe 45'.

Material: Ens ha fet servei portar 14 expresos,un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3.Si es va just de grau pot anar bé dur les repeticions que recomana la ressenya (0.75  i 1?).

Grau obligat: V+/A1.

Orientació: Sud,sol a partir de les 10.

Descens: Des de la darrera reunió de la via cal pujar una mica per agafar un corriol que va de planer a l'esquerra.Aquest corriol el seguirem uns 300 metres a l'esquerra fins a una canal. Desgrimparem per aquesta canal uns 80 metres fins arribar a una instal.lació de ràpel formada per tres espits amb dues anelles i cordino.Ràpel de 60 metres,si es vol fraccionar caldrà abandonar material en algun arbre. 
Nosaltres sempre intentem fer una altre via a la Cova del Tabac o als Cingles de Dalt per allargar l'activitat.

Ressenya: Extreta del blog logalldeponent. Gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada