divendres, 1 d’octubre del 2021

Els Herois de l'1 d'Octubre al Cap de la Barra.

 




Guapa via equipada amb molt bon gust i ofici tot cercant els passatges més bonics.Les primeres tirades ens ofereixen una escalada ben atlètica en terreny gairebé desplomat i amb un cantell d'escàndol.Al darrer llarg la paret s'ajeu i la roca esdevé el típic velcro del Montgrí,després de fer treballar els bíceps a la part de baix aquí toca finura,molt bona combinació!.Els herois de l'u d'Octubre passa per ser l'itinerari més assequible d'aquesta paret trambólica: hay que saber subir...y bajar!.A part de tenir el grau obligat de la via ben assentat cal dominar les tècniques de ràpel en desplom si no volem acabar sortint a l'instagram del GRAE en el millor dels casos.Saber remontar una corda en un desplom,canviar de ràpel a ascensor,grapar la corda en alguns químics...són tècniques que caldrà dominar per escalar al Cap de la Barra. 



Accés: Port de l'Estartit.No es pot entrar al mateix port.Estacionar abans d'entrar-hi a la zona blava.

Aproximació: Al costat del Restaurant El Volantí pujar pel Carrer del Cap de la Barra.Al final d'aquest carrer hi ha unes escales que ens deixen en una altiplà amb un corriol que seguirem a ma dreta.Agafarem un primer corriol a la dreta ( gran fita ) i un segón corriol a la dreta que ens deixa al caire de l'espedat. Aquí caldrà localitzar les instal.lacions de les vies que volguem rapelar.Sinó recordo malament totes eren de químics.A l'extrem més allunyat de l'Estartit hi trobem Els herois de l'1 d'Octubre ( placa amb les xapes en diagonal ) i just a continuació la placa amb díedre (?) de la Bros.Nosaltres hem rapelat per la Bros fins a un relleig on hem reenviat la corda estàtica cap a la Herois...per la qual hem acabat de baixar fins al primer relleu.En aquest segon ràpel hem grapat alguns químics.



Horari: Caminada 15',ràpel 3 persones amb algú que s'ho coneix 40',via 1 hora 30' i retorn al cotxe 15'.

Material:  La topo demana algún friend petit/mitjà opcional. Nosaltres hem passat amb una desena de cintes exprés i una corda estàtica de 100 metres que hem deixat fixada i que hem anat recuperant a la pujada. Nosaltres hem deixat algún allargo a la primera tirada que ens ha estalviat un distanciament, no se si era un tram de V+, sense l'allargo potser haguessim possat alguna peça.

Grau obligat: V+/A0 donat la complexitat d'una eventual retirada millor anar-hi amb aquest grau consolidat. Nosaltres hem deixat algún allargo a la primera tirada que ens ha estalviat un distanciament, no se si era un tram de V+, sense l'allargo potser haguessim possat alguna peça.

Orientació: Est,sol fins cap allà les dues.No resulta gaire bona idea escalar-hi les tardes d'estiu ja que la paret està calenta i humida amb mal tacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada