dilluns, 15 de juliol del 2024

Magic Circus a Cambre d'Ase.

 

Personalment és la que m'ha agradat més de totes les parabolades modernes que he fet a la zona. De fet si anem a fer aquest tipus de via a Cambre d'Ase el millor que podem fer és escalar el Petit diedre a la Punta Cecil,rapelar i venir a la Magic Circus. Es tracta d'una via esportiva força mantinguda en el sisè grau, no recordo adherències si que recordo uns díedres cecs  de moure's una mica i el pas de bloc d'aguantar en uns roms una secció prou llarga i sense canto salvador. Hem enllaçat les dues primeres tirades.

 
Accés: Aparcament de l'estació d'esquí d'Eina.
Aproximació: Prenem una pista tancada amb una valla.Anem guanyant alçada a vegades per les pistes d'esquí a vegades per corriols de descens de btt. Una mica més amunt d'una caseta dels remuntadors agafem un corriol a ma dreta amb fites. Aquest corriol ens durà per una zona de blocs al Circ de Cambre d'Ase,la via queda a les primeres parets que trobem a ma dreta del circ. Parabolts visibles en un díedre molt cridaner,uns metres més enllà de la corrua de bolts de la Ascension vers una etoile.
Algunes cordades erren l'aproximació i pugen massa amunt del circ. A nosaltres ens va passar, penjo una foto d'en Xavi Diez que ho explica molt bé.
Material: Nosaltres n'hem fet prou amb una quinzena de cintes exprés, si ho volem xapar tot a la tercera tirada n'hem de dur 19. Va bé dur-ne alguna de llarga per enllaçar les dues primeres tirades.
Grau obligat: V+/A1e.
Orientació: Crec que Est.
 

 
Horaris: Aproximació 1 hora, via 2 hores i descens 1'5 hores.
Descens: No recordo si estava equipada per rapelar. Nosaltres de la darrera reunió vàrem fer un ràpel de 10 metres i vàrem sortir per la carena. Seguim el cordal de baixada fins arribar a les pistes d'esquí on retrobem l'aproximació.
Ressenyes: Parce,Joan Asín i Xavi Di



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada