divendres, 12 d’abril del 2013

Pajarón.




-Cordada: Berta i Busquets.
-Ressenya: De totes les que hi ha a internet potser la que està més bé és Enlavertical.




-Aproximació: Hem de començar a escalar a la mateixa carretera. Concretament just sortir del primer túnel que trobem venint del Sud hem de començar a grimpar a ma esquerra tot saltant la barana del pont. La primera tirada nosaltres l'hem fet desencordats, quasi millor perquè hi ha algunes pedres soltes que no molesten per grimpar peró que amb la corda podriem fotre pel cap al col.lega.
Compte amb les escàrpies de ferro que hi ha en aquest tram, treballen bé per palanca peró no les estireu en fora!!!. La R1 es troba a 55 metres del pont de la carretera i te dos bolts,un pitó i un pont de roca. En algunes guies possa que hi ha una picada amb la data de la primera ascensió, peró nosaltres no l'hem vista.




-Material: La via està pràcticament equipada menys les dues darreres tirades que són de fissura i es troben pràcticament netes. Per aquestes tirades i per algún pas puntual de les altres hem utilitzat un joc de tascons i un de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4.Si porteu fins al 2 o el 3 feu tranquilament.



-Via: Més guapa que la Llobet Bertomeu i també un pèl més difícil ( V+ obligat ). Bona roca ( compte amb uns blocs a ma dreta al primer díedre de la quarta tirada ), sense pulir, sostinguda i variada...que més es pot demanar!. Al cim no hi ha reunió peró facilment la podrem montar en qualsevol bec o pont de roca.La darrera tirada en cas de necessitat es pot fer vorejant el mur somital per la dreta ( Llobet Bertomeu. ),més fàcil peró ens perdem una bona tirada.



-Descens: Hem d'acabar de grimpar a un collet. D'aquí no acabar de fer cim, flanqueijar a l'esquerra per una vira herbosa amb alguna grimpadeta ( fites ). Sortim al vessant de la muntanya i baixem en direcció a la carretera, aquest tram està més fitat. Creuem la via del tren per dalt del túnel i seguim flanqueijant a la dreta fins a baixar a la carretera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada