dilluns, 6 de maig del 2013

Normal a l'Agullola de Rupit.



 -Ressenya: Jo no en duia, la via és prou lògica i hi ha prou equipament com per fer-la sense ressenya. De totes maneres per Internet la que més s'assembla el que he fet és aquesta:


-Material: Podem fer la via tranquil·lament amb bagues per arbres i arrels varies. Jo he posat un Camalot de l'1 al costat d'una fusta encaixada i el del 2 per acabar de sortir al cim.



-Accés: Al poble de Rupit hem de prendre la pista que du al Sal de Sallent. Un xic abans d'arribar-hi prenem una pista a la dreta cap al Pla de St.Joan de Fàbregues. Podem seguir un tros més amb el cotxe per aquesta pista fins que empitjora, més o menys uns 500 metres amb un turisme.



-Aproximació:  Seguim aquesta pista fins que veiem la característica Agullola Xica. Hem d'anar en direcció a aquesta agulla, davant seu hi trobarem l'entrada del Grau de Saltabocs. Desgrimpem per aquest pas i arribem al peu del cingle. El seguim cap a l'esquerra passant per l'inici de diferents vies fins a la base del característic díedre on s'inicia la Normal.
-Orientació: Sud.



-Via: Senzilla escalada sense massa complicacions. Presenta alguns trams herbosos i d'altres de més interessants. Els passos més complicats ( IV ) estan assegurats amb segellaments químics, no se si es poden fer amb A0 però casi. Variada i amb la roca sanejada. Fins la primera alzina que marca la ressenya he pujat amb la corda a l'esquena. Magnífiques vistes.


-Descens: Jo he desgrimpat la via perquè tenia la corda estacada a l'aulina de l'entrada i no m'arribava per rapelar. Crec que el que es fa és un ràpel del cim a la cornisa de R1 i aquí o un altre rapel curt ( alzina + químic) o desgrimpar. Aquí si que he rapelat ja que havia recuperat la corda.

7 comentaris:

  1. gracies pel compliment company, la ressenya l'he feta jo i no esperava que circulés tan com ho està fent perque mira que es cutre... En honor a la veritat cal dir que un cop trobes l'inici de la via després ja no hi ha problemes per seguir l'itinerari.
    M'alegro que t'hagi fet servei, per això la vaig fer.
    No deixis de visitar les nostres sorreres verticals.
    Ens veiem

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!, primer de tot perdona perquè he agafat la ressenya sense demanar-ho ni citar d'on és, ja canviaré la piada i posaré la font.
      Quan vaig fer la via no portava ressenya, peró després vaig mirar per internet per saber el que hava fet i la que em va semblar que hagués anat més bé és la teva ( que tampoc és tant cutre ) i per aixó la vaig penjar.
      Als cingles d'Osona hi vaig sempre que puc entabanar algún company...sinó toca anar-hi sol!!!!!.
      Salut i metres!!!!!!

      Elimina
  2. no cal que posis la font, ni que demanis perdó ni coses d'aquestes, no t'ho deia pas per això. La resenya la vaig fer perque tothom la fes servir. Simplement que m'ha fet gracia que diguessis que és la ressenya d'una de les vies més classiques d'osona que més s'ajusta a la realitat quan la vaig fer sense matar-hi gaire. Serà que no hi ha tius que fan ressenyes ben parides que la podrien haver fet en plan guapu...
    Doncs lu dit, que continuis disfrutant de la terra.
    Fins aviat company

    ResponElimina
  3. Me l'apunto que per aquí no ens hi acostem gaire, però aquesta agulla em fa peça, el salt que es veu des del cim és el famos salt de Sallent?

    ResponElimina
  4. nenivan: Saps si estan reequipades l'Aresta Nord del Castell Ample i la via Original al Barret d'en Riba.

    Jaume: Si que és el Salt de Sallent i els cingles que te al fons són els Aiats ( dreta ) i Cabrera ( esquerra ). A l'altre fotografia es veu el Cingle del Far. A veure si el nenivan ens pot recomanar vies per aquestes parets...

    ResponElimina
  5. tot buscant altres coses he trobat que havia deixat la conversa a mig fer. Ho sento nanus.
    Tan el castell ample com el barret d'en Riba estan reequipats amb les P tipiques que fan servir per aquí. Això no vol dir que sigui més facil que abans perque us puc assegurar que cal escalar tan o més que abans pero més segur.
    Recomanacions? Sens dubte la Tirabous al Morro de l'Abella. Si l'heu fet podeu anar a la que han obert pels diedres de la seva dreta i que ara no recordo el nom.També hi ha la Casals a l'agulla xica que mola molt. Per anar a l'agullola vau passar per sota.
    En plan artificial la Be-Mu al Salt de Sallent i sobretot el Petit Princep a l'esquerra de la Tirabous.
    Això per la zona que comentes properes al Salt de Sallent...

    ResponElimina
  6. Hola nenivan!.
    Merci per la informació! que a les del pantanu hi ha ganes d'anar-hi, haviem fet la 1.000 Homes i el Salt de la Minyona i ens van encantar.
    La Tirabous i la Ve-Mu ja les vàrem fer i també molt guapes.La que comentes del díedre del costat em sembla que és la Sang de Dit.
    La Casal de l'Agullola Xica la vàrem fer quan estava amb burins, potser la repetim ara que vaig veure les xapes lluents...Per cert si t'agraden les vies autèntiques i no l'ets feta et recomanut la Casal als Aiats, la vàrem reequipar amb en Joaquim a base d'espits del 8 amb xapa de burí Jungfrau i tacos de fusta,jajaja...
    La Petit Princep està a la llista de pendents de fa dies...
    Salut i sorra!!!!

    ResponElimina