dilluns, 26 de maig del 2014

Via Torrijo a la Peña Sola del Mallo Agüero.

Arribant a l'apretada de L2.

-Cordada: Berta i Busquets.
-Acces: Hem d'anar al poble d'Agüero, a uns set quilómetres de Riglos.
-Aproximació: La Peña Sola és ben visible des de qualsevol punt del poble. Hem de buscar algun dels carrers que pujen en la seva direcció. Hi ha una pista que passa per sota dels Mallos de Agüero i quan estem a la vertical de la Peña Sola hi ha un camí que puja cap a la seva base. El peu de via és facil de trobar ja que hi ha una cadena penjada del desplom per la que comença la via.

Al tram d'aresta comú amb la Normal.

-Material: Estrep útil per la cadena, la resta es pot fer en A0 o en lliure. Sense enllaçar tirades amb 18 expressos diria que anem sobrats.
-Via: Una burilada però força apurable, si fem 6b farem tota la via en lliure menys la part de baix del primer llarg i un parell d'A0 a la tercera tirada. Al primer llarg la roca és dolenta i després ja és bona. Bon ambient. Un cop a R4 nosaltres hem seguit per la Normal que és el que marcava la nostre guia, a internet m'ha semblat veure que la via arriba fins al cim. Algú ho sap?

Aquest llarg segur que l'encadenem!

-Grau Obligat: V+/A0.
-Orientació: Est, ombra a partir del migdia.
-Descens: Rapelant, nosaltres no hem fet l'última tirada de la Normal. Penúltima reunió de la Normal-R2 i R2-terra amb doble corda de 60.

Aproximació cómode.

5 comentaris:

  1. Fa poc vaig estar a Penya Rueba, hi ha algunes bones vies noves allà. Des del cim es veia la Penya Sola d'Agüero, sembla un lloc prou bonic per fer-hi una visita. S'hi haurà de tornar!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Hola!,
      Pere: Ho vaig posar a ull, m'he colat!. Són 14 quilometres, quan pugui ho arreglo!.
      Xavi: Nosaltres a Peña Rueba només hi vàrem fer la Edu Roche i ens va agradar molt, que més recomanes?.
      A Agüero fa uns anys hi vàrem fer la Normal de Peña Sola i ens va agradar més que la Torrijo. Diria que les vies són força curtes i poden ser un bon complement a Peña Rueba, de fet nosaltres hi vàrem anar en acabat de la Edu Roche.
      Salut i Bolos!!!!

      Elimina
  3. Doncs nosaltres vam fer la Sendero Límite, que és facileta, però sembla que n'hi ha algunes més de bones: Tierra de Dragones, la Toño Ubieto o l'esperó del Gallego. Bé, ja les anirem fent!!! Salut i roca!!!

    ResponElimina
  4. L'Esperó del Gállego ja la tenia controlada, es veu llarga i guapa!. De fet un d'aquests dies la volíem anar a fer però feia vent. Les altres no les coneixia, merci per recomanar-les, així ja tenim deures per quan hi tornem.
    A mi em sona que n'hi ha una de l'Indi que en algun bloc la deixen força bé.
    Salut i conglomerat!

    ResponElimina