divendres, 2 de juny del 2017

Aresta Brucs al Periquito

El Periquito és d'aquestes agulles discretes de Montserrat, que queden a l'ombra de les agulles més grans, en aquest cas de l'Ou de Colom i la Xepa. Nosaltres la vam conèixer a través de la piada d'en Romanticguerrer. És una molt bona opció per accedir a la Aresta Brucs a l'Ou de Colom, i així allarguem 40 metres l'escalada. La via està poc equipada, però amb habilitat podrem posar alguns friends en forats. L'hem fet en una sola tirada, la reunió intermitja només té dos burils plens de cordinos vells (preveure cordinos). La reunió del cim es fa d'una alzina, però està morta!!! La resta de vegetació no és més fiable...


-Cordada: Busquets i Macau.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal de l'Ou. Remuntem per la canal fins a la base del Periquito, que de fet és el contrafort sud-oest de l'Ou de Colom.


La magnífica reunió del cim!
-Orientació: Sud
-Material: A la via trobarem molt poca cosa. Hem fet servir Aliens, un Camalot del 0.75 ó 1 i bagues per a merlets. 
-Grau obligat: V+


-Descens: Del cim hem desgrimpat uns metres fins a bretxa que separa el Periquito i l'Ou de Colom. Nosaltres hem continuat cap a l'Aresta Brucs de l'Ou. Però suposo que si volem baixar des d'aquest punt podem muntar algun ràpel dels arbres propers.
-Ressenya: Com hem comentat, nosaltres hem anat amb la d'en Romantiguerrer:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada