dimecres, 21 de juny del 2017

Dia de Lluna al Vallibierna.



Aprofita molt bé un pany de paret que a priori sembla que hagi de donar menys de si.Escalada força llarga i homogènia on hi trobarem una gran varietat d'estils.La roca bona menys algún bloc sospitós que les repeticions s'encarregaran de fotre d'altabaix.Compte també als llocs més ajaguts que hi ha força ruïnilla.
Horari: 1.15 aprox,7 via i 2.15 baixada.
Orientació: Sud,sol tot el dia.
Accés: basament de Llauset,a on s'accedeix per carretera asfaltada desde el municipi d'Aneto.La paret és ben visible des d'aquest punt,encara que no en l'angle en que s'han fet les fotos.


Aproximació: Creuem un tunel,deixem un trencant a la dreta i seguim el GR que voreja l'embassament.Quan acaba l'embassament el GR puja a la dreta cap a l'Estany de ??? i el refugi de Llauset.Pujem uns metres per aquest camí i quan ho veiem clar sortim a l'esquerra en direcció a la paret.La via queda força a l'esquerra i s'inicia en una fissura-canal molt evident,crec que no es veu la primera assegurança que és un pitó. Nosaltres hem trobat neu a l'entrada, hem pujat per l'esquerra i hem flanquejat facilment (III) per una vira fins a la fissura de la primera tirada,aquí hem fet una R0 pel tema fregament ( Camalots 2 i 3 ) sembla factible arribar directament a R1.
Material: Nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 i una dotzena de cintes exprés. El Camalot del 3 l'hem possat en un parell de llocs fàcils. Si fem els Ae's com a tals anirà bé portar els estreps i per algún blog em sembla haver llegit que va bé un tascó petit al L3. És altament recomanable l'us de doble corda i cintes ben llargues,ja que les tirades són força llargues i les reunions estan ubicades pensant en els ràpels i no en el fregament.


Grau obligat: Teoricament és V+/Ae. Jo crec que per fer-la amb V+ potser cal fer algun pas d'A1.
Descens: Les reunions de la via fins la R7 ténen una anella i cordino per rapelar. La 8 i la 9 només ténen cordino. Si pensem rapelar millor portar doncs alguna cosa per abandonar, les reunions estàn alineades però potser hi ha coses sueltes. Em sembla haver llegit alguna piada d'algú que rapelava des de R2 a terra amb un sol ràpel de 60. A partir de la R9 ja no hi ha cap tipus d'equipament a la via.
Nosaltres hem baixat caminant. Arribats a la cresta tenim dues opcions a l'esquerra fariem el cim i a la dreta baixem de manera més directa. Nosaltres hem anat a la dreta ( 40 mètres alguns pasos de I/II) fins a un collet de terra marronosa. Aquí baixem pel vessant oposat al que hem escalat primer per tarteres i despres per terreny de terrases fins a uns llacs. Un cop als llacs cal anar a l'esquerra a caçar el G.R..Aixó a nosaltres ens ha costat de trobar, hem anat baixant i mirant d'anar a l'esquerra. Un cop trobem el G.R. el seguim de baixada en direcció al Refugi de Llauset i l'embassament de Llauset. Arribats a sota del Refugi de Llauset el G.R. el G.R. fa marrada i fa un sifón pujant i tornant a baixar del refugi. En comptes d'això seguirem el G.R. vell que va pel costat del riu,es veuen les marques de G.R. esborrades i hi ha fites. Baixem una estona paral.lels al riu i el creuem a l'alçada d'un cartell on ens retrobem amb el G.R. que baixa cap a l'Estany de ??? i després es retroba amb el camí de l'aproximació al final de l'Embassament de Llauset.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada