dimecres, 15 de maig del 2019

Ressenyes de la Falsia Dreta o Falsia Fàcil..



La Falsia consta de dos subsectors fàcil i difícil o dreta i esquerra respectivament. Aquests dos sectors es troben separats per un centenar de metres.



Nosaltres tant sols hem pogut catar el fàcil,el primer que trobem quan arribem des de Moià i és el que hem ressenyat.Mentre que al sector difícil hi trobem vies de 7a en amunt,al sector fàcil hi ha vies entre el V i el 7b.Ambdos sectors tenen com a característica comuna la manca d'aproximació de manera que pràcticament s'asegura des del cotxe.Estacioneu de manera respectuosa. Entre setmana és fàcil que hi escalem tot sols però els caps de setmana la cosa s'emplena i convé aparcar en una explanada un centenar de metres abans d'arribar a les parets.


La orientació diria que és Sud Est de manera que a la tarda acaba quedant tot el sector a l'ombra.
L'accés més senzill si és la nostre primera visita al sector és la següent: aneu al cementiri de Moià ( costat del pavelló ) davant del cementiri veureu dues pistes en forma de Y,preneu la de l'esquerra amb un cartell de Vall de Marfà.Seguiu aquesta pista de baixada fins que va a parar a una nova pista que seguirem a la dreta fins a sota les vies mateix.


 Hi ha un altre accés que és una mica més ràpid però costar de trobar. Des de Moià es fa seguint la C-58 direcció Bcn/Castellterçol.Un cop acabem de sortir del nucli urbà convé estar atents ja que cal agafar una pista a ma dreta.Aquesta entrada queda just davant depuradores,a les envistes d'un radar i entre dues senyals: una d'estratement i una de bestiar suelto.Seguim aquests pista uns 900 metres fins a sota les vies.L'iniçi de la pista pot estar malament,sobretot després de plujes, en aquest cas diria que és més recomanable accedir al sector a partir del cementiri de Moià com he explicat abans.

5 comentaris:

  1. Darrerament hi ha hagut moviment al sector:
    Via número 4 no es pot fer,només te les primeres xapes.Ha baixat el bloc que la ressenya marca com a perillós i també la reunió.

    Entre la 6 i la 7 hi ha dues vies noves que són 7a+ (esqu.) i 6b+ ( dreta).Crec que les ha equipades el Joan Boter.

    El projecte que diu que falten xapes ja està acabat (7b/+) i a la dreta hi ha una via nova que va a la mateixa reunió (6c+).El projecte era de gent de Moià i l'ha acabat l'Oscar Mateo i la de la dreta l'ha oberta en Joan Boter.
    Joan P.

    ResponElimina
  2. A l'esquerra del sector hi ha un projecte,sembla de V i s'hi veu un pont de roca.

    ResponElimina