dilluns, 21 de setembre del 2020

El dia de la Mona a la Paret de l'Altar,Malanyeu.




Itinerari amb un traçat aeri i espectacular on si no portem el 6b/c al dia tocarem més ferro que pedra.A la part inferior la roca és escamosa i les preses sovint tenen sorra,a partir de la gran travessa el panorama canvia i ens toparem amb un rocam de primera que ens farà gaudir de valent a les dues darreres tirades.
La Paret de l'Altar és una bona opció per escalar a Malanyeu sense les aglomeracions que podem trobar a la Paret del Devessó.


Accés: pujant a Malanyeu trobarem una pista a mà esquerra que indica a La Caseta. Al començament és asfaltada, però ràpidament es converteix en una pista de terra. Al primer trencant anem a l'esquerra i el camí baixa un xic fins que passem la riera, després anem pujant i passarem per tres cases. Un cop passada la darrera seguirem pujant fins que veurem que estem en front mateix de la paret, uns metres més endavant podem aparcar el cotxe.
Aproximació: Hi ha una traça fitada que mena a peu de via,una mica abans d,'on hem aparcat.Primer la situem a l'esquerra d'una zona de bardisses i després va a buscar les alzines a la dreta.
Orientació: Sudoest.El sol hi ha començat a tocar a les 10.


Material: Nosaltres hem fet anar unes 13 cintes exprés i el parxís d'Aliens.Estreps útils i doble corda de 60 per rapelar.
Preveure recanvis per les instal.lacions de ràpel,jo portaria una clau per canviar els mallons que estan ben rovellats així com cordinos.
Grau obligat: V+/6a i A1.
Horari: Aproximació 15',via i rapelar-la 3 hores i baixada al cotxe 10'.
Descens: Nosaltres hem rapelat per la mateixa via R5-R4 ( 15 metres ) i R4-terra ( 60 metres ).

2 comentaris:

  1. Impressionants fotos. Es preciosa aquesta via, que afortunats!

    ResponElimina
  2. Impressionants fotos. Es preciosa aquesta via, que afortunats!

    ResponElimina