dilluns, 12 de juliol del 2021

Via del Tronc al Calderer,Pedraforca.



Malgrat repetir-se amb certa freqüència la Via del tronc no acaba de convertir-se mai en una clàssica del Calderer. Suposo que això es deu al fet de que l'itinerari no arrenca des de la base de la paret sinó des del prat de la Pany,considerant-se per alguns una mera variant de sortida.Les cordades que van justes de grau a la Pany no s'hi foten mentre que les que tenen el nivell per escalar la Via del tronc m'imagino que es decantaran per propostes més homogènies.
A nosaltres ens va agradar,la vàrem trobar ben sostinguda malgrat que a les dues primeres tirades és on s'ha d'apretar més.
La roca prou bona per no ser una via massa recorreguda.
Nosaltres hem arribat a la base de la via escalant previament l'Esperó del refugi,una combinació ben recomanable,ràpida i on escalarem més que s'hi accedim a la via per la Pany.



Accés: Estacionar al Mirador del Gresolet,al municipi de Saldes.
Aproximació: La via arrenca d'una de les grans feixes que creua la Pany.Podem arribar a aquest punt escalant una part de l'esmentada ruta.Algunes rutes que finalitzen més o menys on s'inicia la Via del tronc són l'Esperó del Refugi i el Gran Díedre,nosaltres hi hem accedit des d'aquesta darrera.
Grau obligat: V+/A1,a la primera tirada hi ha un tram de V+ que m'ha semblat difícil de trampejar.
Material: Nosaltres hem fet treballar unes 14 cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3.
Les reunions,llevat de la primera que es fa en un arbre,són a montar.Pot ser útil repetir alguna peça mitjana/gran ( 0.75-3?).
Horaris: Aproximació fins la base del Calderer 40',Esperó del Refugi 2 hores, via 2 hores 30' i baixada del Collet de la Cova a l'aparcament 1 hora 15'.
Descens: La via acaba a les pendents herboses que hi ha sota el Collet de la Cova.Acabar de pujar i  flanquejar a l'esquerra per atènyer el Collet de la Cova d'on anem a baixar per sota del Gat cap a la tartera,dreta.
Tot perfectament senyalitzat amb marques de pintura,sinó em falla la memória taronges
.

2 comentaris:

  1. Bon dia !
    Merci pour le topo, qui nous sera utile... l'année prochaine car nous ne pouvons pas venir cette année à cause du Covid :-(
    Bon saison de grimpe estivale !!
    François

    ResponElimina
  2. Bon jour François!.
    Derrès per la ressenya!.A veure si l'estiu vinent us deixen venir,nosaltres aquesta temporada ens hi hem apropat un parell de cops: Pany a la Sud i Badalona a Cabirols.Intentarem fer-ne la piada i repetir alguna sortida més.
    Salut i bones escalades encara que mig confinades!

    ResponElimina