dilluns, 15 de març del 2021

Aresta Brucs a l'Agulla dels Ossos.

 


Malgrat no ser de les Arestes Brucs més recorregudes ens ha semblat una bona via.Molt variada ja que es desenvolupa per fissura durant la primera meitat de l'itinerari i sobre placa la segona part.Els qui s'ho puguin permetre gaudiran d'una escalada lliure ben mantinguda en el sisè grau i els que no també s'ho passaran bé en una escalada combinada ben entretinguda.La via ha estat restaurada amb parabolts,a les reunions i algun a placa del segon llarg,de totes maneres la majoria de les asegurançes tenen solera.La darrera tirada es fa pràcticament a pèl,només hem sapigut encabir un Alien verd en un forat visible des de la reunió i a uns 2 metres d'aquesta.



Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat fins arribar al mateix Refugi Vicenç Barbé o Refugi d'Agulles.Aquí....FALTEN DADES
Orientació: Sud
Horaris: Via i ràpel 2 hores,tant per l'aproximació com pel retorn al vehicle hi hem estat 45'.
Material: Nosaltres hem utilitzat una dotzena de cintes exprés,alguns tascons i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3.Moltes piades donen el 3 com a opcional i alguns claven a la fissura del primer llarg. Al segón llarg mola portar un parell de baguetilles a punt per xapar un parell de pitons molt entrats. Estrep útil si anem amb artificial. Un cordino d'1-2 metres per canviar el del ràpel i si algú te ganes pot entretenir-se a canviar el filferro gruixut que hi ha en un pont de roca a la segona tirada.També pot necessitar recanvi el cordino que hi ha a l'Ae,1.5 metres i del 4-6(?). Si es vol fer el primer llarg totalment en A1 potser cal clavar.
Grau obligat: A la segona tirada hi ha una sortida en lliure ( ha saltat un buril?) que marca el grau obligat. Nosaltres hem trobat un cordino que penjava del burí de sobre que permet passar en artificial.V+/A1,si falta el cordino potser seria 6a?.
Descens: Un ràpel de FALTEN DADES metres a l'esquerra fins a un coll.Aquí podem aprofitar algun arbre i tirar un nou ràpel de 20 metres o be desgrimpar (III).Superada aquesta dificultat ens plantem pràcticament al peu de via 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada