dilluns, 8 de març del 2021

Shin-Chan al Frare de baix.

 


Bona proposta esportiva,amb roca excel.lent.La tirada inicial fa 25 metres i te la dificultat concentrada a la primera meitat on haurem de fer un bon ball de peus si volem encadenar.La role u és comuna amb la Sigryia que segueix pel díedre de la dreta mentre que nosaltres anirem pels bolts de l'esquerra,35 metres de continuïtat amb un bloc més dur a les dues darreres expansions.Acabats els parabolts hi ha una mica de pas de decisió degut al distanciament ja que no trobem assegurances fins a l'inici de la fissura.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació:Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de baix,la via es troba a la cara Oest d'aquesta agulla.Parabolts visibles a l'esperó,a la dreta hi te el pitó vermell de la Saelicke-Mir i una mica més a l'esquerra hi ha els bolts de la TBO.

Horari: Aproximació 20',via i ràpels 1 hora,retorn al cotxe 15'.

Grau obligat: 6a/A0.Al ser una via equipada amb la tramposa podem rebaixar aquest grau.

Material: Jo diria que ens han calgut una desena d'expresos i un multirang mitjà ( Alien vermell o Camalot 0.5?) per assegurar el tram del segón llarg que hi ha entre el final dels parabolts i l'inici del díedre de sortida.Al díedre de sortida no hem possat res,hi havia un parell de pitons que si es vol es poden reforçar.

Descens: Des de la darrera role ( 2 bolts a la mateixa alçada amb anella ) hem fet un sol ràpel de 50/55 fins al terra.En cas de voler-lo fraccionar convindria guiar la corda per la mateixa via i abandonar alguna cosa a la primeta reunió si es vol baixar de dos punts ja que només te una anella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada