dimecres, 3 d’octubre del 2012

Insurrecció a la cara O de la Palleta.


-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Material: A part de les 12 cintes exprés hem possat un Camalot 0.75 per protegir l'entrada de la via ( quedava obert, millor un 1 ? ) i el començament de la segona tirada ( forat evident a la dreta, queda a caldo ).


-Aproximació: Força embardissada i una miqueta malparida-expo, no és res extrem peró millor no fer-la amb mullat o a les fosques per exemple. El cas sortim de la Vinya Nova, pugem i de seguida baixem al torrent. Pujem pocs metres pel mateix i al cap de poc agafem un camí a la dreta que puja al vessant oposat. El seguim i el deixem per agafar la canal que porta a l'Aresta Ribes, hem de deixar aquesta canal per agafar una traça força embardissada a la dreta ( fita ). Aquesta traça puja fins a una petita cornisa també força embardissada, la seguim a la dreta per peu de paret. Quan acaba la cornissa i estem més o menys a la vertical de peu de via ( de fet estem uns vint metres més enllà ) pujem per unes plaques tombades ( II-III ) i finalment per una diedret terrós i assolim una bona cornissa on comença la via. A la seva dreta hi ha una via que va per un díedre amb rastres de pitonatje i on es veuen tres parabolts. De la Insurrecció es veu la sabina seca i els dos primeres bolts.
-Via: No ens ha agradat massa, el darrer llarg és guapo peró la resta no mola massa. Suposo que si fas el segon llarg en lliure el trobes més guapo, de totes maneres aquest està una mica polsós. Hi ha trams de mala roca puntuals, al primer llarg no hem trobat el pont de roca que marca, a la tercera tirada no hi ha la corda fixa i hem enllaçat els dos darrers sense fregament ( doble corda  i alguna cinta llarga ). El tram més obligat de la via jo crec que és per anar a caçar el tercer parabolt del primer llarg: 6a+. El 6c+ es pot fer en A0.
-Descèns: A ràpels per la via, com indica el croquis.

2 comentaris:

  1. ozti neng! no sabia que l'atlantis sadernicula se yamase tambien pajillas insurrectas de alguna cara oeste! mola hacer unos blokes com un oleograma!! jajaja...

    ResponElimina
  2. nota!!!! yo te cuento, neng...k la data de la entrada no coinziden con la de la ativida...ejemplo:
    Marte: Me voy con er colega a pajillarme a monserrá, saes?. Llego al kelo to trillao i sudo del blog, te pispas?
    Miercole: Me voy con el iuan ( o sea tu ) a hace uno pege a l'atlanti i como llego to sobrao de tiempo a kelo me curro la piada de la via k ize el marte, saes?.

    Alli estemo...ya me contarà ande as subio oi con el yordi i la colega...

    ResponElimina