dimecres, 15 de març del 2017

Josep Rigol Romeu a la Monja


Bonica i agradable escalada situada al cor de Frares. Val la pena completar aquesta escalada amb alguna via propera perquè l'aproximació és bastant llarga, i fàcilment ens podem trobar que hem passat més estona caminant que escalant. Ens ha sortit el tercer llarg en lliure, no és massa difícil, al voltant de 6a. L'artificial de l'últim llarg es fa bastant bé, tot i que a l'inici va bé posar un friend de la mida del Camalot 0.75 per protegir el primer pas d'artifo.


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a l'alçada de l'Agulla Sense Nom, on surt el camí de Frares (marques blaves). Aquest camí va fent pujades i baixades. Quan arribem a l'alçada de la Nina agafem una canal de baixada que rodeja el contrafort de la Monja. La via comença a l'aresta sud d'aquest contrafort, espit visible a pocs metres del terra.
-Orientació: Sud.


-Material: Moltes cintes exprés (per l'últim llarg), estrep i Camalot del 0.75 (opcional).
-Grau obligat: V.
-Descens: Ràpel per la cara nord d'uns 40 metres. Aquí trobarem el camí de marques blaves, el seguin cap a l'oest i en poca estona arribem a la Nina i el camí que hem fet a l'aproximació.



-Ressenya: La dels aperturistes (germans Masó) està molt bé:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada