dilluns, 13 de març del 2017

Via Iona i Via Nil a l'Esperó de la Salut.La Codolosa.



Dues bones vies esportives,potser és millor la Iona ja que a la Nil la segona tirada desmereix una mica,mentre que la Iona és més homogènia.Les dues ténen una darrera tirada més difícil que descompensa l'assumpte o l'hi dóna el toc,segons com es miri.
Accés: Aparcament de la Salut,area recreativa al municipi de Collbató.
Aproximació: Des de l'explanada de dalt de les barbacoes agafem un corriol en direcció al torrent.Creuem el torrent per un pont de formigó i despres remontem torrent amunt.Quan la vegetació de l'esquerra desaoareix és el moment d'enfilar cap a la base de la paret.Abans hi ha alguna traça més directa però està molt bruta .La primera via que trobem a l'esperó es la Via Nil:dos bolts i la terçera assegurança és un pitó casolà vetmell que costa de veure.Uns deu metres més a l'esquerra s'iniçia la Via Iona,que la reconeixerem per tenir un espàrreg recargolat arran de terra.
Orientació: Sud est,podria ser que cap a les quatre les dues vies estiguin a l'ombra.
Material: Cintes exprés,8 per la Iona i 10 per la  Nil.
Grau Obligat: V+ per la Iona. A la Nil diuen 6a, tot i que em sembla haver llegit que alguns que feien el darrer llarg en Ae utilitzaven una antena. Nosaltres ho hem fet en lliure i no ens hi hem fixat massa, hi havia fissura a la dreta ( 0.5-2?) que igual serveix per trampejar.
 Descens: Ràpels equipats amb dues anelles per la Iona: 30+60 ( fraccionable a 30 ). La primera reunió de la Nil te maillón més cordino.

1 comentari:

  1. Repetim la Iona i enllaçem les dues primeres tirades amb uns 55 metres,una mica de fregament

    ResponElimina