divendres, 21 d’abril del 2017

Directa Americana al Dru.



Guapa via esportiva ideal pels amants de la placa monserratina,doncs aquest és l'estil de tota l'escalada. Pel mig ens trobarem amb el desplom de presses de rocódrom per donar varietat a l'activitat. Homogènia,sostinguda i amb una roca de pel.licula...vaja que no us la podeu perdre!. Ideal per dies de mal temps perquè la via és rapelable. De fet la jugada bona,si es va bé de temps i de forçes, és rapelar i fer la veïna Gastón va bufat. Els bolts començen a estar rovellats però suposo que aguanten.
Accés:  Monestir de Montserrat, aparcament de pagament amb descomptes a federats.
Aproximació: Des de el Monestir i segons la prespectiva de la foto que portem la via es veu perfectament.Hem d'agafar el camí que hi ha sobre de l'estació del cremallera a l'esquerra,passem de llarg el càmping i arribem a una porta. La creuem i al cap d'uns mètres trobem un corriol que puja a la dreta cap a peu de via. Hi ha un ressalt que sembla que s'ha de poder grimpar,per l'esquerra hi ha camí. Ens ha semblat que la via no en te cap d'equipada a prop,la primera assegurança és un bolt rovellat i la segona una escàrpia.


Orientació: Est, nosaltres hi hem anat a les quatre,quarts de cinc i la via estava totalment a l'ombra.
Material: Cintes exprés i un estrep si anem justos de grau ens serà d'ajuda. A l'escàrpia del primer llarg molaria deixar-hi un cordino perquè el forat per mosquetonejar és molt petit. Recanvis pels ràpels.
Dificultat obligada: 6a/A0, la primera tirada m'ha semblat que fa una mica de filtre.
Descens: Hem rapelat per la via fent dos ràpels de 60: R4-R2 i R2-terra. Aquest darrer ràpel potser és millor fraccionar-lo perquè baixant recte es passa per unes sabines i una zona de códols sueltos una mica perillosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada