dimecres, 20 de febrer del 2019

Díedre Blanqueta al Montroig.


Ultra clàssica i molt repetida,fins i tot quan el Montroig era un lloc solitari per escalar no era estrany trobar-hi alguna cordada en cap de setmana.De resultes d'aquesta freqüentació determinats passatges són relliscosos.Deixant de banda aquesta pega es tracta d'un recorregut ben homogeni en el V/V+,amb tirades sostingudes,lógica i bon ambient. Malgrat el nom les dues tirades inicials discorren per plaques amb petits díedres i fissures,que ens dipositen al díedre final.L'hem escalat en quatre llargs obviant la penúltima role.


Orientació: Sud.
Accés: Sortim de Balaguer per la carretera C-12 com si anéssim a Àger. Quan arribem a l’alçada del Monestir d’Avellanes trenquem a la dreta direcció Vilanova de la Sal. Creuem Vilanova i prenem una pista en direcció a l'ermita de Montalegre, alguns cartells. Seguim la pista uns 4,5 km fins que arribem a una cruïlla de tres camins. Hem de prendre el de més a la dreta (direcció Montalegre). Seguim per aquesta pista, cada cop en més mal estat. Arribem a un revolt a l'esquerra just abans de que la pista fagi una forta pujada. Aquí aparcariem en cas d'anar a la Pala dels Pelats o portar un turisme baix.Actualment la pista està arreglada per continuar pujant,només cal vigilar en un tram pla de més amunt. Avançem per la pista,que després d'una forta pujada comença a planejar per sota de les parets. Passades les parets arribem al Coll de Porta. En aquest punt cal estacionar a la nostra dreta,abans de que la pista fagi un marcat tomb a l'esquerra. Tanca de fusta.

Aproximació: Seguirem la pista per sota les parets fins a peu de via.Si hem aparcat al Coll de Porta ho farem de baixada (5') i si hem aparcat al revolt ho farem de pujada (10').Amb la fotografia la via es veu perfectament.Parabolt visible.
Material: Nosaltres hem fet servir un tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot de l'1.Si es va just de grau diria que calen peçes més grans per trampejar els díedres superiors ( 3-5?) i pot mancar l'espit que assegura l'entrada al díedre del terçer llarg:mètrica 8 o peçes grans a la dreta (3-5 ?).


Grau obligat: V+/A1.
Horari: 2 hores.
Descens: Des del final de la via carenar a la dreta per un evident corriol que ens deixarà al coll de Porta en 10'.
Ressenyes: Pelaroques i Parce.Gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada