dilluns, 28 d’agost del 2023

Anglada Vergés a les Talaies.


 La podem considerar gairebé clàssica del vessant Nord, recentment ha sigut restaurada i només ens haurem de penjar de burins autèntics als darrers metres de la via amb el gas a ful. El fet que per fer-la amb la modalitat V+/A1 calgui pitonar m'imagino que la preservarà de les aglomeracions, línia ben lògica a la que tant sols li han calgut dos trams d'Ae per anar del terra al cim: el que connecta les canals i díedres inferiors amb la gran diagonal que ratlla la cara est i el que ens treu literalment de la paret. Per abastar la primera expansió del segon llarg cal enfilar-se a l'arbre, algun tram de IV+ m'ha semblat un pèl exposat.



Accés: Refugi de Santa Cecília, Millor no deixar coses al cotxe, tot i que ara està videovigilat. Aproximació: Sortim de Sta. Cecília i prenem el G.R. en direcció Can Massana. Agafem un trencant a l’esquerra senyalitzat que puja per la Canal de la Font de la Llum ( el G.R. continua a la dreta cap a Can Massana ). Seguim la canal fins al capdamunt on hi ha el Coll del Migdia. En aquest punt davallem en la direcció oposada ( Sud, Canal del Migdia ). Uns dos cents metres per sota el coll hem d’agafar un camí a l’esquerra que va cap a St. Jeroni ( marques grogues ).Seguirem aquest camí uns 50 metres fins arribar a un collet des d'on es veu la paret oest de Sant Jeroni. D'aquest punt caldrà anar a l'esquerra, com si reculéssim fins assolir l'evident peu de via de la Cervera Raül ( aresta Sud ). Aquí anirem seguint la base de la cara Est ( dreta ) una vuitantena de metres fins assolir l'inici de la via. Canal xemeneia evident, pitó i parabolt visibles. 



Orientació: Est, suposo que la paret queda una mica encaixonada i per això el dia de la nostre escalada ( finals de Febrer ) va tenir sol de 10.30 a 13.
Material: Un estrep per persona, dos martells, 4 pitons ( 1 uve mitjana, 1 uve gran, 1 universal mitjà i 1 U mitjana ), baguetes per pitons enfonsats, 16 cintes exprés , algun tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 repetint del 0.5 al 1. Com que la darrera burinada no està re equipada hem escanyat tots els burins.
Grau obligat: V+/A1.
Horaris: Aproximació 40', via 4 hores i descens 1 hora i mitja.
Descens: Ràpel de 30 per l'Aresta Nord de, instal·lació re equipada recentment amb dos bolts amb cadena i anella. Aquest ràpel l'hem de fer acabar al Coll entre les dues Talaies ( Nord ).Aquí un nou ràpel de 40 des d'una alzina fins a un nou coll. Aquí anirem cap dreta/sud fins a trobar una canal arbrada que sense ser massa incòmode ens retorna al peu de la Cervera-Raül.
Ressenyes: De la malaguanyada ressenya.net i de Roca Calenta, gràcies companys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada