dilluns, 21 d’agost del 2023

Sud Directe al Pic de Serradets.


Molt bonica via en el seu grau,hem gaudit a parts iguals de les esplèndides vistes així com de les plaques tombades i farcides de cantells. No és per res que el mític Bellefon la inclou entre les 100 millors ascencions de tot el Pirineu. Aquesta ruta és un redreçamnet de la Sud Clàssica buscant deliberadamnet els passatges més estètics.Hi ha qui la utilitza per omplir la tarda que arriba al refugi per l'endemà acometre algun objectiu més ambiciós hi ha qui ja es conforma amb aquesta petita joia.Nosaltres hem entrat per les dues primeres tirades de la Brecha de Rolando sumant d'aquesta manera 50 metres més d'escalada i d'una dificultat similar.

 
Accés: Coll de Tentes, a on arribem per carretera des de Gavarnie. Al coll hi ha un cartell advertint de la prohibició de dormir tant amb tenda com al mateix vehicle.  
Aproximació: Des del Coll de Tentes agafem una carretereta tancada al transit que de pla ens portarà al Coll de Bujaruelo. Aquí trenquem a l'esquerra fent una mica més de pujada, creuant un baixant d'aigua i després de superar un tram més costerut arribem al Coll de Sarradets a les envistes del refugi homònim. Des d'aquí si agafem una mica se perspectiva veurem el corriol que va a peu de via així com tota la linea. Baixem per aquest corriol que ressegueix la base de la paret i en 5' arribem a la canal per on s'accedeix a peu de via i per on nosaltres acabarem baixant. Per arribar al peu de la via La brecha de Ronaldo hem de baixar un centenar de metres més fins a on la base de la paret comença a anar plana. Fletxa i pont de roca visibles. 



Material: Unes vuit cintes exprés, algun tascó i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3. Posats a estalviar pes probablement ens puguem estalviar el 3. 
Horaris: Aproximació des del Coll de Tentes 1 hora 30 minuts,via i descens al peu de via 3 hores 30 minuts.



Grau obligat: V+/A1e,trams de IV/V una mica exposats. 
Orientació: Sud. 



Descens: Del final de la via acabar de crestejar al cim i baixar-ne a l'esquerra ( Sud ) per una canal fins arribar a les pendents d'herba. Aquí anar a la dreta ( direcció Coll de Sarradets ) a buscar una canal/díedre que podem desgrimpar o be fer-hi dos ràpels gràcies a uns ponts de roca.
Ressenyes: Una mica de tot arreu: collita propia, Luichy, Hokus Pokus i Camp to camp. Gràcies!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada