dilluns, 3 de juny del 2024

L' Alquimista a la Talaieta d'en Barbé.


Una via ben trobada, cosa que te mèrit essent la darrera proposta plasmada en aquesta paret. Hi trobarem una ruta amb ambient ,variada en quant a estils, prou equipada i amb bona roca en el context de la nord monserratina.Si,com un servidor, sou dels que rasqueu els itineraris de 6a obligat aquest us farà peleiar des que aixequeu el cul de terra fins que el torneu a posar al cim de l'agulla.Probablement sigui la segona via més assequible per petjar el cobejat cim de la Talaieta d'en Barbé juntament amb la Via Normal. Hi ha força ferro en general no és exposada però en un parell de trams millor no caure.El darrer llarg és especialment aeri i se l'hi escau molt bé el nom de Talaia ja que hi ha unes vistes fantàstiques.




Accés: Refugi de Santa Cecília, Millor no deixar coses al cotxe, tot i que ara està videovigilat.
Aproximació: Sortim de Sta. Cecília,seguim la carretera en direcció Can Massana fins que a l'altre costat de la carretera veiem unes escales.Hi pugem i prenem el G.R. en direcció Can Massana. Agafem un trencant a l’esquerra senyalitzat que puja per la Canal de la Font de la Llum,el G.R. continua a la dreta cap a Can Massana. Al cap de ben poca estona veurem la canal que mena a sota les Talaies,abans del trencant a la dreta que duu a l Font de la Llum. Seguim aquesta canal amb un parell de cordes fixes ben deteriorades fins assolir el peu de via. Burins visibles en un evident díedre. 
Material: Una quinzena de cintes exprés amb alguna de llarga, un estrep,tres tascons mitjans,l'Alien negre i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4. Pot anar bé cordino per canviar els ponts de roca així com un pingo de dos metres per canviar el ràpel i un xerrac o tisores pel peu de via i la baixada.
Orientació: Podria ser Nord i Nord-oest amb sol a última hora de la tarda.



Horaris: Aproximació 40',via 5 hores i del cim al cotxe 1'5 hores.
Grau obligat: 6a/A1. Potser es passi amb V+/A?,bona sort!.
Descens: A la banda sud hi ha una instal·lació una mica atrotinada: dues escarpies en estèreo, un clau i un espit que belluga. Tot rovellat i unit per cordinos ressecs i ratats amb dos mallons. Depèn de lo que us agradi el risc podeu afegir-hi una xapa més,canviar els dos metres de cordino o rapelar sense més.
El ràpel coincideix amb la Via Normal i ens deixa en una lleixa arbrada que seguirem,mirant de pujar lleugerament. Passem per sota la Petxina, pel peu de la Normal a la Talaia Gran i assolim un ample coll. En aquest coll hi ha una amplia canal que davalla cap al Sud on trobarem el PR,molt a prop de l'inici de la Cervera-Raül.
Arribem a la Canal del Migdia i la seguim de pujada fins al Coll del Migdia. Aquí davallem pel vessant Nord fins a retrobar el camí de l'aproximació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada